محمد الامین الشنقیطی : عمر بن الخطاب معنای آیه ی کلاله را با وجود توضیح فراوان پیامبر هرگز نفهمید !
محمد الامین الشنقیطی - عالم سرشناس سَلَفی - می نویسد :
فَهَذَا عُمَرُ بْنُ الْخَطَّابِ رَضِیَ اللَّهُ عَنْهُ وَهُوَ عَجِزَ عَنِ أَنْ یَفْهَمَ مَعْنَى الْکَلَالَةِ حَتَّى مَاتَ رَضِیَ اللَّهُ عَنْهُ، وَقَدْ سَأَلَ النَّبِیَّ - صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ - عَنْهَا کَثِیرًا فَبَیَّنَهَا لَهُ وَلَمْ یَفْهَمْ.
فَقَدْ ثَبَتَ عَنْهُ رَضِیَ اللَّهُ عَنْهُ أَنَّهُ قَالَ: مَا سَأَلْتُ رَسُولَ اللَّهِ - صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ - عَنْ شَیْءٍ أَکْثَرَ مِمَّا سَأَلْتُهُ عَنِ الْکَلَالَةِ، حَتَّى طَعَنَ بِإِصْبَعِهِ فِی صَدْرِی، وَقَالَ لِی: «یَکْفِیکَ آیَةُ الصَّیْفِ فِی آخِرِ سُورَةِ النِّسَاءِ».
الجکنی الشنقیطی، محمد الأمین بن محمد بن المختار (متوفاى1393هـ.)، أضواء البیان فی إیضاح القرآن بالقرآن،ج7، ص 568، إشراف : بکر بن عبد الله أبو زید، الناشر: دار عالم الفوائد.
این عمر بن الخطاب است که عاجز ماند از این که معنای «کلاله» را بفهمد تا این که از دنیا رفت و بسیار از پیامبر معنای «کلاله» را پرسید و پیامبر آن را برایش توضیح داد و عُمَر نفهمید.
از عمر ثابت شده است که او گفت : در مورد هیچ چیز بیشتر از کلاله از رسول الله (ص) نپرسیدم تا این که ایشان با انگشتش بر سینه ام زد و به من گفت : آیه ی صیف در آخر سوره ی نساء برای تو کفایت می کند.
- ۹۶/۰۹/۱۸